PMC Moleneind
PMC Moleneind
Moleneindstraat 3
5262 EL Vught
Tel: 073 656 11 33
PMC Uilenburg
PMC Uilenburg
Molenstraat 17-19
5211 DR Den Bosch
Tel: 073 656 11 33
PMC Uilenburg
PMC Rijen
Pius X straat 7
5121 EP Rijen
Tel: 073 656 11 33

Fysiotherapie Den Bosch, Vught en omgeving

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg die zich richt op het bewegend functioneren van de mens. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of beweging. 

Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Maar ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

Welke klachten behandeld de fysiotherapeut?

De klachten waarmee mensen bij een fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperking in de beweging. De aandoeningen kunnen zijn ontstaan bij het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door ouder worden. 

Welke andere klachten kunnen door de fysiotherapeut behandeld worden?

Naast klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat behandeld de fysiotherapeut nog een groot scala aan andere klachten. Hieronder vallen: 

  • Neurologische klachten en klachten aan het zenuwstelsel, zoals carpaal tunnelsyndroom, CANS-syndroom (RSI), Multiple Sclerose, Parkinson etc.
  • Orthopedische klachten, zoals nek- en rugklachten, ischias, hernia, whiplash e.d. 
  • Psychosomatische klachten (lichamelijke klachten die zijn ontstaan door psychische (over)belasting, zoals stress 
  • Revalidatie (begeleiding bij herstel na ongeval of operatie(s)

Hoe ziet een behandeling van de fysiotherapeut eruit?

Een behandeling bij onze fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur. Tijdens de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut alle klachten in kaart, daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt in samenspraak met de patiënt een plan voor behandeling opgesteld. Al tijdens het eerste bezoek kan daarmee worden begonnen. Indien nodig neemt de fysiotherapeut tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts of specialist, bv. wanneer er onvoldoende medische informatie is of in het geval van complicaties. 

Geen enkele mens is hetzelfde, daarom wordt er in ons centrum goed gekeken naar het individu en bepaald welke behandelmethode de voorkeur heeft. 


Naast de behandeling van klachten, besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen dat patiënten nog eens met dezelfde problemen worden geconfronteerd. Dit preventieve karakter van de fysiotherapie is een middel om de kosten van de gezondheidszorg te beperken.

De fysiotherapeuten van Paramedisch Centrum Moleneind en Uilenburg werken volgens de laatste ontwikkelingen en methodieken binnen de fysiotherapie. Zij zijn allemaal BIG-geregistreerd en opgenomen in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Terug naar het overzicht Wat doen wij? of direct een afspraak maken.