Paramedisch Centrum Moleneind - Vught | Paramedisch Centrum Uilenburg - Den Bosch
PMC Moleneind
Moleneindstraat 3 5262 EL Vught
Tel: 073 -656 11 33
Email: info@pmcmoleneind.nl
PMC Uilenburg
Molenstraat 17- 19 5211 DR Den Bosch
Tel: 073 - 613 91 13
Email: info@pmcmoleneind.nl

Manuele therapie

Uiteraard kunt u bij onze praktijken in Den Bosch en Vught ook terecht voor manuele therapie. Manuele therapie is een onderzoeks- en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: De functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen verloopt makkelijker.

De behandeling heeft niet alleen tot doel de functie van gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren.

Tijdens de behandeling probeert de manueel therapeut de opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms wordt de behandeling aangevuld met manipulaties (in de volksmond 'kraken' genoemd) , daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiƫnten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het niet pijnlijk.

Uw behandelaars zijn:

Ans WesterhoekAns Westerhoek- Praktijkhouder
- Algemeen fysiotherapeut
- Manueel therapeut
Styn SchreuderStyn Schreuder- Algemeen fysiotherapeut
- Manueel therapeut
- Dry needling
<< Terug naar het overzicht