PMC Moleneind
PMC Moleneind
Moleneindstraat 3
5262 EL Vught
Tel: 073 656 11 33
PMC Uilenburg
PMC Uilenburg
Molenstraat 17-19
5211 DR Den Bosch
Tel: 073 656 11 33
PMC Uilenburg
PMC Rijen
Pius X straat 7
5121 EP Rijen
Tel: 073 656 11 33

Wat is Manuele therapie? Manuele Therapie Vught, Den Bosch en omgeving

Uiteraard kunt u bij onze praktijken in Den Bosch en Vught ook terecht voor manuele therapie. Manuele therapie is een onderzoeks- en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen.

Voor welke klachten kan Manuele therapie worden gebruikt?

Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten. Het kan hier gaan om klachten waarbij u door de rug bent gegaan of waarbij de nek "op slot" is geschoten.

Hoe ziet een behandeling van een manueel therapeut eruit?

De behandeling heeft niet alleen tot doel de functie van gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: De functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen verloopt makkelijker. 

Tijdens de behandeling probeert de manueel therapeut de opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms wordt de behandeling aangevuld met manipulaties (in de volksmond 'kraken' genoemd) , daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het niet pijnlijk. 

Uw behandelaars zijn:


Terug naar het overzicht Wat doen wij? of direct een afspraak maken.