PMC Moleneind
PMC Moleneind
Moleneindstraat 3
5262 EL Vught
Tel: 073 656 11 33
PMC Uilenburg
PMC Uilenburg
Molenstraat 17-19
5211 DR Den Bosch
Tel: 073 613 91 13
Afspraak
Maak direct
een afspraak

Manuele therapie

Uiteraard kunt u bij onze praktijken in Den Bosch en Vught ook terecht voor manuele therapie. Manuele therapie is een onderzoeks- en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen. 

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten. 

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: De functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen verloopt makkelijker. 

De behandeling heeft niet alleen tot doel de functie van gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren.

Tijdens de behandeling probeert de manueel therapeut de opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms wordt de behandeling aangevuld met manipulaties (in de volksmond 'kraken' genoemd) , daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het niet pijnlijk. 

Uw behandelaars zijn:


Terug naar het overzicht Wat doen wij? of direct een afspraak maken.